Pjevačke grupe

Svakako jedna od najboljih pjevačkih grupa regiona jeste Muška pjevačka grupa KUD-a “Una”. Grupa je u svom dosadašnjem radu bila više puta nagrađivana prestižnim nagradama. Grupa njeguje izvornu narodnu pjesmu poznatu kao Krajiška pjesma. Iako su do sada kroz ovu grupu prošle generacije mladih momaka, kvalitet izvedene pjesme je na zavidnom nivou i gotovo da ne varira. Za ovakav predan rad grupe zaslužan je Borislav Damjanić. Pored Krajiške pjesme momci su jednako dobri i u izvođenju etno i narodnih pjesama.

·         “Oj Banijsko brdo plemenito”

https://www.youtube.com/YD0IsYHESo8i

·         Detalj sa putovanja…

https://www.facebook.com/marko.trbojevic/videos/10209222875749729/

Pored momaka i djevojke su formirale svoju pjevačku grupu i kao takve djeluju od osnivanja KUD-a “Una”. Repertoar ove grupe je šarolik. Također izvode žensku Krajišku pjesmu, ali jednako im leži repertoar etno i narodne pjesme. Grupa djeluje u dvije postave: starija i mlađa grupa.

Sjaj mjeseče noćna varalice

https://www.youtube.com/watch?v=0028cBfTYCU

2017.-te godine Ženska pjevačka grupa je objavila spot i pjesmu posvećenu Novom Gradu “Spojile se dvije rijeke”, za koju je tekst i aranžman radio Bojan Đurić. Također 2018,-te godine  grupa objavljuje pjesmu  istog autora “Krila”.

·         “Spojile se dvije rijeke”

https://www.youtube.com/watch?v=8YB4t6fP8kY

·         “Krila”

 

https://www.youtube.com/watch?v=_9TD-lG3EJQ